Agrigera

Soft adventure * Natur * Utomhus * Trygghet

DSC_3348

* Natur * Utomhus * Trygghet – några av nyckelorden för oss just nu.

Sedan 2020 är Agrigera verksam i besöksnäringen, och nu är vi också med i Naturturismföretagen (f.d. Ekoturismföreningen). Förutom utomhusmåltider så erbjuder vi guidade turer i natur- och kulturlandskap. Under vår och sommar kan du delta i våra måltids- och vandringsupplevelser. Läs mer på oneplanetpicnic.se.

Men ännu är det vinter.

Och just nu är det fantastiska förhållanden för skidturer. Att åka skidor tycker vi är en av vinterns allra bästa friskvårdsaktiviteter – motion, dagsljus och naturupplevelse i ett. Åker vi tillsammans så får vi också den där sociala kicken, som många av oss så väl behöver.

Pandemirestriktionerna utgör egentligen inget hinder för utomhusaktiviteter i grupp, så länge vi håller avstånd. Två meter är en bra tumregel, för när man rör på sig kan man ju bli lite flåsig. Det är i och för sig väldigt nyttigt för kroppen, men det är ju det ju PRECIS där och då som det finns risk för smittspridning.

Det är nästan omöjligt att planera gemensamma aktiviteter, på grund av den osäkerhet som pandemin ändå innebär. Förutsättningarna kan ändras från en dag till en annan.

Men nu gör vi ett försök.

PÅ FREDAG tänker vi reka på Dumme mosse utanför Jönköping. Om det ser bra ut, och om det inte kommer nya restriktioner innan dess, så lägger vi ut ett facebookevenemang – “Skidtur med varm saft”. Håll utkik! Häng gärna på i så fall! Vi åker i lugnt tempo. LÖRDAG EFTERMIDDAG, preliminärt klockan 13 – 16, start vid Axamobadet.