Agrigera

Hållbarhet i Vemdalen

Jag har precis påbörjat ett uppdrag åt Destination Vemdalen, och känner mig enormt taggad! Mitt jobb som projektledare går bland annat ut på att ta fram en handfast och övergripande hållbarhetsplan. Ett enkelt och innovativt arbetssätt för det fortsatta gemensamma hållbarhetsarbetet står också på önskelistan.

Vemdalen växer så det knakar. Under förra verksamhetsåret ökade Destination Vemdalen sina gästnätter med 25 procent! Sommarsäsongen ökade så mycket som 30 % – alltså sommaren 2021 jämfört med 2020. Vemdalen blev därmed störst i Jämtland-Härjedalen – räknat i antal kommersiella gästnätter.

I Vemdalen finns en mycket god grund att bygga vidare på. Här finns en lång tradition av turismutveckling, och en stolthet kring det lokala. Många som bor och arbetar här i destinationsområdet är också beredda att göra ännu mer än vad man gör idag för att bevara och utveckla området på ett ansvarsfullt sätt.

Jag har även förmånen att jobba tillsammans med ett härligt gäng kollegor på destinationsbolaget som brinner för att utveckla och förbättra destinationen på alla tänkbara vis – alltid med fokus på gästupplevelsen. Det här kan bli ett fantastiskt år!