Agrigera

Catering, pop-up-event och utomhusmatlagning

Vårsolen värmer. Allt fler förfrågningar inför sommarhalvåret ramlar in. Det är dags för en uppdatering om vad jag erbjuder inom mat & dryck!

Jag jobbar inte längre med servering och försäljning från foodtruck, men jag har kvar min registrerade livsmedelsverksamhet. Jag fortsätter med catering inom en radie på max två timmars körtid från Jönköping. Meny & prisexempel finns längre ner i detta inlägg. Till stor del är det favoriterna från mina år med Farmers´ Food Truck. Smakerna sitter, och jag vet hur jag kan få tag på exakt de ingredienser som jag behöver för att min mat ska leva upp till mottot närproducerat och hållbart.

Jag vill också gärna passa på flagga för utomhusmatlagning. Inom besöksnäringen märks en ökad efterfrågan på så kallade autentiska måltider, gärna utomhus. Måltiden ska knyta an till en  platsen där man befinner sig, och gärna också innehålla en berättelse om  människorna bakom råvarorna och förädlingen.

Har du sett Visit Swedens satsning The Edible Country? Bokningsbara måltidsupplevelser, vid något av de rustika träbord som placerats utomhus i svensk natur. Bordsbokningen är gratis. Du får en menyn men ingen mat ingår, för den ska gästerna fixa själva. Behöver ni utrustning, råvaror och kanske även handledning av en kock för att få ihop en måltid där ute, ja då lägger du till det i bokningen. Tilläggen är INTE gratis. Men hela idén bygger ju på att sälja in en genuin måltidsupplevelse. Jag tycker att detta är ett inspirerande projekt som visualiserar potentialen med utomhusmåltider i Sverige, men samtidigt vägleder och skapar ramar för utländska besökare som vill komma ut i naturen. Det ska bli mycket spännande att se hur det går!

Jag tänker så här; Kanske vill de flesta ändå ha något enklare, något som är lite ”mitt emellan”. En vacker plats – ja tack! Någon som kommer och fixar maten? Ja, men gärna något som är färdigt att äta eller kanske bara behöver värmas lite över elden (om det är tillåtet att elda där och då). En person som också berättar om maten och var råvarorna och recepten kommer från, och kokar kaffe över elden. En närproducerad pop-up-picnic helt enkelt.

För att kunna erbjuda det här krävs att man har lämplig utrustning, men också etablerade kontakter med mathantverkare och leverantörer av råvaror. Man behöver också ha kunskaper och erfarenhet av att fixa servering till lite större grupper under enkla förhållanden.

Det där har jag.

Så, om ni är ett stort gäng, eller om ditt företag ska ta emot ett sällskap som behöver utspisas ute i skogen, på stranden, eller på någon annan plats inom en två timmars radie från Jönköping  – kontakta mig, så presenterar jag ett paket inklusive pris.

Mat och dryck – för leverans ute eller inne

Vi levererar huvudsakligen till sällskap på mellan 30 och 100 personer.

Foto, butik botanik

Vegetariska wraps med grillkryddad Oumph – medium eller stor

Wraps med rökt småländsk vildsvinsstek – medium eller stor.

Alla wraps innehåller också en hemgjord saftig sallad av morot och vitkål, ett tunt lager pepparrotskryddad småländsk färskost och kryddiga krispiga bönchips från Öland. Vi använder svenskt tunnbröd och lindar in varje wrap i ett brunt papper.

Nässelsoppa. Nässlorna plockar jag i närheten av där jag bor.

Grön ärtsoppa – på klimatcertifierade gröna ärter.

En mustig tomat- och linssoppa med indisk kryddning.

Morotssoppa med citron, ingefära och vitlök, toppad med pumpafrön.

Alla soppor är helt växtbaserade/veganska.

Timjanpotatis alternativt en hemgjord potatissallad med senapsvinägrett, tunt skivat rökt kött (vildsvin eller kalkon), sallad och en kall vitlökssås gjord på svensk yoghurt eller gräddfil.

Saftiga rågbrödsmackor av närproducerat mjöl, med svensk ost. Hel eller halv fralla.

Små tunnbrödsstubbar med rökt vildsvinsstek.

Grön ärthummus med ramslök som jag har plockat, med miniknäcke från lokala mathantverkare.

Hembakade kanelbullar – svenskt mjöl, svenskt smör och svenskt socker.

Hembakade lingongrottor – svenska råvaror precis som i bullarna, samt svensk rårörd lingonsylt.

Hemgjorda fikonbollar – extra smakrika rawfoodbollar med ekologiska ingredienser.

Jordnötskakor – min egen variant på ”snickerskakor” som är gjorda av saftiga svenska havregryn i stället för frukostflingor.

Portionsförpackad närproducerad glass i flera smaker.

Närproducerad äppelmust, cider eller mousserade vinbärsdryck samt en del andra drycker.

Gott ekologiskt kaffe. Kokkaffe när det finns möjlighet att laga över öppen eld, men även traditionellt bryggkaffe.

Ekologiskt te.

Prisexempel: Stor vegetarisk wrap, äppelmust, kaffe och kaka 145 kr/person. Transport och personal/servicekostnad kan tillkomma beroende på plats och kundens önskemål.

Intresserad? Tänk på det här!

  • Boka i god tid. Börja gärna med en förfrågan per mejl, ragni@svenskstreetfood.se med datum, plats, och antal personer (preliminärt), så kan jag först svara på om jag kan.
  • Vid önskemål om servering av varm mat (t.ex. timjanpotatis) kan vi behöva låna kök med ugn på plats.
  • Vid önskemål om servering av glass kan vi behöva låna frysutrymme på plats.
  • Din beställning behöver vara klar ungefär tre veckor i förväg. Några mindre ändringar och tillägg kan du göra lite närmare.
  • Veganskt, glutenfritt, laktosfritt och övriga allergianpassningar – fråga gärna! Allt går inte att anpassa till allas önskemål, men det mesta löser vi tillsammans, på ett eller annat sätt!